Dr. Zoltai Zoltán 90 éves

 

 

 

2013. április 28-án családi körben ünnepelte 90. születésnapját Dr. Zoltai Zoltán a Kertvárosban. Az ünneplésből kijutott a másnapi polgármesteri találkozóra is, amikor Szirbik Imre polgármester köszöntötte otthonában a nyugalmazott aneszteziológus főorvost.

 

Az életéről faggattuk Zoltán bácsit, és szakmáját nem is tagadhatja le. Bármely története egy-egy betegséggel, műtéttel és gyógyulással zárult.

 

 

 

Miközben életét mesélte a főorvos úr, a család egyetlen leány unokája egy díszes tortával lépett a szobába. Igaz két gyertya díszítette azt, de a szám magáért beszél. 90.

 

Igen 90 éves azaz szépkorú lett Dr. Zoltai Zoltán, akinek három gyermeke, hat unokája és egy dédunokája örült.

 

 

 

1971-ben ugyan elköltöztek Szentesről, de nem tudták megszokni a váci életet, és visszaköltöztek. Nyugdíjazásáig Csongrádon dolgozott az ottani rendelőintézetet vezette.

 

 

 

Zoltán bácsi teljesen nyitott a mai kor vívmányaira, így érdeklődve nézte az unokájának a tablet-jét, melyben magát is látta. Az idő vasfoga a látását rongálta meg, ezért a komolyzene maradt meg neki szórakozásnak a hétköznapokban.

Miközben nézte a lapos masinát (benne saját fotóját az unokával!), csak egy dolog érdekelte: Fiam! És hol a lencse!

 

 

 

A közös fényképezkedés végén befutott Szirbik Imre polgármester is, aki egy jó borral köszönte meg a hosszú évtizedeken keresztül végzett áldozatos orvosi munkáját és köszöntötte születésének 90. évfordulója alkalmából. Végezetül Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő emléklapját nyújtotta át.

 

 

 

Szentes, 2013. 04. 29.
 

.