Főorvos Úr nyugodj békében!

In memoriam Dr. Tarján Tibor

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2013. április 22-én csendesen, türelemmel viselt betegség után elhunyt Dr. Tarján Tibor, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház osztályvezető főorvosa.

Dr. Tarján Tibor Makón született, 1980-ban szerezte meg orvosi diplomáját Szegeden. 1985-ben csecsemő- és gyermekgyógyász, 1998-ban háziorvosi, 2005-ben nukleáris medicina szakvizsgát tett.

1980-tól a makói kórház gyermekosztályán dolgozott, majd meghívást kapott a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájára, ahol dolgozott, oktatott és a szervezet víztereinek kóros változásai témakörben kutatott.

Ezt követően ismét a makói kórházban tevékenykedett, 1990-1991-ben megbízott osztályvezető főorvosként. 1991-től iskolaorvos volt, s emellett a makói ÁNTSZ-ben helyettesített. 1997-től Csanádpalotán háziorvos volt, 2001-től a BV központi intézetében tevékenykedett orvosként. 2002-ben Prof. Dr. Pávics László meghívására került az SZTE ÁOK Nukleáris Medicina Intézetébe, ahol annak megszűnéséig, 2004-ig dolgozott. Innen került 2004-ben a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Izotóp Laboratóriumába, ahol 2006. július 1-től osztályvezető főorvosként munkálkodott.

Dr. Tarján Tibor komoly szakmai-tudományos tevékenységet végzett. A Nukleáris Medicina Intézetben a gyermekkori IBD-k (Colitis ulcerosa és Chron betegségek) diagnosztikus munkájával foglalkozott, amelyről Amszterdamban 2003-ban első szerzőként osztotta meg tapasztalatait kollégáival, mely megjelent az European Jurnal of Nuclear Medicine 2004-es 3. számában is. Ugyanerről a témáról előadást tartott a Hevesy György Orvostudományi Nukleáris Társaság XII. kongresszusán Pécsett. Majd visszatért gyermekklinikai kutatási területéhez, mely a vízerekkel foglalkozott és eredményei alapján az izotópos vese-clerance vizsgálatokban Szegeden áttértek a MAG3-clearance meghatározás helyett az EC-clerance meghatározásokra. Tagja volt a Nukleáris Medicina Európai Szövetségének, valamint a Magyar Orvosok Nukleáris Társaságának.

Szentesi kórházi tevékenysége alatt fellendítette az Izotóp Laboratórium teljesítményét és átszervezte munkarendjét a hatékonyabb működés érdekében. Személyével kiváló szervező, a betegekkel kedves, szakmájában, a diagnózis felállításában maximalista orvost veszített el a szentesi kórház.

Főorvos Úr nyugodj békében!

 

                                                                                          Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház

 

Szentes, 2013. 04. 22.

 

 

 

.