RÍMFARAGÓ ÉS RAJZPÁLYÁZAT

 

 

Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a Koszta József Múzeum RÍMFARAGÓ ÉS RAJZPÁLYÁZATOT hirdet. A pályázat célja figyelemfelhívás a magyar gyermekirodalomra, Weöres Sándor költészetére, ifjú poéták és tehetséges képzőművészeti alkotók felfedezése, kiállításon történő bemutatkozásuk elősegítése.

 

A legjobb pályaművek készítőit, 2013. június 22-én, Weöres Sándor születésnapján, a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében értékelik, díjazzák, alkotásaikat a Koszta József Múzeumban kiállítják.

 

 

A pályázatra 5-10 és 11-16 évesek alkotásait várják.

A rajzokat a mellékelt Weöres Sándor-versek (5-10 és 11-16) valamelyikéhez kapcsolódva, tetszőleges technikával, A/4-es méretben várják.

 

A rímfaragó pályázata Weöres Sándor verseinek ihletésével még nem publikált vers vagy verses mese írását várjuk nyomtatott formában.

 

A rímfaragó és rajzpályázatra pályaműként még nem publikált verset vagy verses mesét, és a szöveghez szervesen illeszkedő, legalább három darabból álló, tetszőleges technikával készített képsorozatot várnak. A szöveg és a képek szerzője lehet ugyanaz a személy, de jelentkezhetnek költő-illusztrátor párosok is.

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. május 31.

A pályázat benyújtásának módja: postai úton vagy személyesen a következő címre: Koszta József Múzeum 6600 Szentes, Kossuth tér 1.

 

Szentes, 2013. 04. 29.

 

.