A Föld Napja a Pollákban

 

 

 

Az idén áprilisban a Föld Napja alkalmából a szentesi Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában „környezetvédelmi hetet” tartottak. Ennek keretében a diákok a természettudományos tanórákon környezetvédelmi, természetvédelmi tudományos cikkeket olvastak és elemeztek a TermészetBúvár újságból, majd ehhez kapcsolódóan feladatlapot oldottak meg.

 

 

 

Az egyik délután „A globális környezetvédelmi problémák és azok megoldási lehetőségei” címmel tartott előadás után kötetlen beszélgetés keretében cserélhettek gondolatot egymással a diákok,, majd egy másik alkalommal az iskola összes diákjának részvételével az iskolaudvaron egy hatalmas kört alkotva „megformázták” a Föld nevű bolygót, ezzel is szimbolizálva Földünk védelmének és az emberiség összefogásának fontosságát.

 

 

 

E rendezvények célja az volt, hogy a diákok gondolkodásmódja környezettudatosabbá váljon, hiszen a fenntartható fejlődés egyik „biztosítéka” az iskolapadból kikerülő fiatalok lehetnek, akik felnőttként remélhetőleg így gondolkodnak majd: „ A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”.

 

 

Szentes, 2013. 04. 26.

 

.