Irodalmi-drámai tagozatos sikerek a Horváth Mihály Gimnáziumban

 

 

 

A XXIV. Országos Diákszínjátszó Találkozó Dél-alföldi regionális döntőjét Kecskeméten rendezték meg, melyen kimagasló eredményeket értek el a HMG-sek. Arany minősítést kapott a szentesi Családi pótlék című előadás, melyet a 10. D osztály állított színpadra. A darab ötlete a tavalyi árpádhalmi osztálykirándulás alatt fogant, ahol sokat beszélgettek arról a témáról, hogy milyen családban is élünk.

 

 

 

A nyári Ördögkatlan Fesztiválon öt nap alatt elkészült az előadás első változata, melyet ősszel bemutattak a Skabá Fesztiválon, majd hosszú hónapok próbái és előadásváltozatai után az ODT-ra véglegesítettek. Az előadás rendezője Szebeni Zoltán, zongorán kísér Majényi András. Ez a darab képviseli a szentesi tagozatot az ODT döntőjén, Pápán április 26-27-én. Ezüst minősítést kapott a Néhány perc a halhatatlanságról c. előadás, melyet 11. D osztályos diákok készítettek, Mátyás Viktória vezetésével. Az előadásukat Gyárfás Miklós azonos című drámája alapján állították színpadra.

 

 

 

A mű a haláltól való félelem és a pénz kérdését járja körbe. Az előadás dramaturgiai munkájáért Mátyás Viktóriát külön dicséretben részesítették. Szerzői különdíjban részesült Purosz Leonidasz, aki a Ripacsopera című előadás szövegkönyvét készítette el, és a HMG 9 tanulója kapott színészi munkájáért elismerést: Martinkovics Máté, Mészáros Ágoston, Mészáros Martin, Jerkus Koppány, Mátyás Viktória, Bana Viktória, Purosz Leonidasz, Csörögi Gábor, Nagy-György Szilvia. Gratulálunk!

 

Szentes, 2013. 04. 01.
 

.