Versmondók Találkozója Szentesen

 

 

 

2013. február 16-án Versmondók Találkozóját rendezték meg Szentesen a Városi Könyvtárban.  Paulovits Tamás, akit csak Tamás bácsinak ismernek sokan, szinte az egyetlen úszóedző, aki szabadidejében versmondó versenyekre jár. Az ő gondolata és ötlete valósult meg sok-sok támogatónak köszönhetően ezen a napon a Városi Könyvtárban.

 

 

 

Egy-egy verseny alkalmával, felmerült azaz igény, hogy jó lenne csak úgy (!) összejönni, egy nagy közös verselésre, ahol nem a verseny szelleme uralkodik, csak úgy tét nélkül egymás szórakoztatására mondhassanak verset a résztvevők. Ehhez a gondolathoz sokan kapcsolódta, így jöhetett létre az első szentesi versmondó találkozó.

 

 

 

Ezen a napon délelőtt fél 11-kor dr. Horváth György vezetésével vette kezdetét a kötetlen versmondás az Olvasó nő szobor mögötti könyvtárban.

 

 

 

Elsőként és ráhangolódásként Mihály Béla és Várkonyiné Mihály Erna magyar népdalokból összeállított válogatását hallhattuk klarinéton.

Mindenki nagy örömére annyian jelentkeztek verset mondani, hogy az előzetes tervet módosítani kellett, miszerint mindenki három általa választott verset ad elő (egy vers hossza lehetőség szerint ne haladja meg a három percet), a délelőtti programban csak két vers hangzott el, majd a délutáni műhelyfoglalkozáson lehetett a harmadik verset előadni és megvitatni  Szepesi Attila - József Attila-, Weöres Sándor-, Tiszatáj-, és a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díjas költőjének közreműködésével.

 

A délelőtti versmondás végén Radnóti Miklós emléktábláját koszorúzták meg a résztvevők.

 

 

 

 

 

 

A rendezvény védnökei:

Kiss László,a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, Radnóti- és Csokonai-díjas rendező

Mészáros Zoltán a Hunor Coop Üzletlánc elnök-vezérigazgatója

G. Szabó Lenke,Szentes Városi Könyvtár ügyvezetője

Tóth Zsóka előadóművész, Radnóti- és Bessenyei György-díjas,

a húsz éves József Attila Versmondó Verseny főkurátora.
 

A rendezvény támogatói:

Szentes Városi Könyvtár, Krúdy Gyula Baráti Kör (Szentes), Hunor Coop Zrt.,

Szentesi Hitelszövetkezet, Panó Sport Pub, Gulyás Ferenc borász, Babilon Könyvesház,

Norbi Update (Szentes)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 02. 16.
 

.