Magyar Tájdíj ezüst fokozatát kapta Szentes

 

 

Szentes Város Önkormányzata "Kurca-csatorna élővilágának helyreállítási programjával" a Magyar Tájdíj pályázaton az előkelő 2. helyezést érte el. A nyertes pályázók oklevelet kaptak. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2013. február 1-jén, Tatán került sor. A várost képviselte és a pályázatot bemutatta: Móra József képviselő, a Művelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke és Kecskés Józsefné energetikus. Az okleveleket Dr. Fazekas Sándor miniszter, Dr. Rácz András helyettes államtitkár és Dr. Szaló Péter helyettes államtitkár adta át.

 

A Magyar Tájdíj a magyar táj védelme, kezelése és tervezése érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és társadalmi szervezetek részére létrehozott díj. A díjat az a szervezet nyerheti el, amely a természeti és táji örökség megőrzése, fejlesztése, valamint az ehhez kapcsolódó oktatás, szemléletformálás szakterületen kiemelkedő programot valósított meg.

 

A természetvédelemért felelős miniszter – egyetértésben a kultúráért felelős miniszterrel, együttműködve a területfejlesztésért felelős miniszterrel és a területrendezésért felelős miniszterrel – 2012. júniusában pályázatot írt ki a Magyar Tájdíj elnyerésére és az Európa Tanács Táj Díjára történő felterjesztésre.

 

A beérkezett pályázatokat az Európai Táj Egyezmény hazai végrehajtását koordináló tárcaközi testület bírálta el, amelynek tagjai a pályázat lebonyolításában közreműködő minisztériumok (VM, EmMI, NGM, BM) delegáltjai.

 

 

 

Képek a Kurca rehabilitációjáról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.