Szentesi lovagok hódítottak Szlovéniában

 

 

Harmadik alkalommal kapott meghívást a szentesi Hunyadiak Örökében Hagyományőrző Egyesület Szlovéniából, hogy egyedüli magyar csoportként képviselje hazánkat a Ptuj-i és a Markovci-i karneválon.

 

 

 

Évek óta állandó vendégei a szentesi Télbúcsúztató Karneválnak a szlovéniai busók, de kevesen tudják, hogy szűkebb hazájukban, Ptuj városában és környékén idén 53. alkalommal rendeztek karnevált.

 

 

 

A szentesi csoport tavaly és tavalyelőtt már bemutatkozott Szlovéniában és a korhű lovagi vérteknek, valamint a tűzfújóknak köszönhetően olyan jó benyomást tettek a szervezőkre, hogy idén ismét szívesen látták a kalandozó magyarok kis csapatát.

 

 

 

A tizennyolc főt számláló szentesi különítmény idén is tűzfújóval, három karikás ostorral és a szokásos fényes vértekkel mutatkozott be. Február 9-én Markovci nevű faluban zajló kisebb, népiesebb jellegű karneválon vonultak fel, majd 10-én Ptujban, ahol a legjobb helyi csoportok mellett horvát, olasz, osztrák, makedón, szlovák, szerb és német jelmezesek szórakoztatták a közönséget.

 

 

 

A szervezők hivatalos adatai szerint a tíz napos karneválon 102 csoport mutatkozott be, a rendezvény teljes látogatói száma megközelítette a hatvan ezret

 

 

 

Szentes, 2013. 02. 14.
 

.