Félmillióval megtoldták a nyomravezetői díjat!

Másfél millió forint díjkitűzés a szentesi betörés ügyében

 

További félmillió forintot ajánlott fel a sértett, így már másfél millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki segít kézre keríteni egy szentesi betöréses lopás elkövetőit.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettesek 2013. január 16-a és 21-e közötti időben betörtek a Szentes, Honvéd utca egyik családi házába, majd az egyik szobában elhelyezett lemezszekrényt kivágták, ahonnan készpénzt, valutát és ékszereket tulajdonítottak el több tízmillió forint értékben.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 1.500.000 forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek, amelyből egymillió forintot a sértett ajánlott fel. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövetők azonosíthatók, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményről, annak elkövetőiről, vagy az eltulajdonított tárgyakról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Szeged, Kossuth Lajos sgt. 22-24.), vagy hívja a 107-es segélyhívószámot, illetve a Telefontanút a 0680/555-111-es telefonszámon.

 

Többek között ezeket a nyakláncokat keresi a Szentesi Rendőrkapitányság

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 02. 26.
 

 

.