Általános iskolások hete a könyvtárban

 

 

 

2013. február 11-15 között tartották az "Általános iskolások hete" rendezvényt a Városi Könyvtárban, mely már hagyományosnak mondható.

Ezen a héten vendégül látják a nyolcadikosokat, akik potenciális leendő felnőtt könyvtári tagok, hiszen a középiskolában már innen tudják beszerezni a tananyaghoz az irodalmat.

 

 

 

Ilyenkor körbevezetik őket a látogatható tereken és részletesen elmondják a könyvtárral kapcsolatos tudnivalókat.

 

 

 

Az épület és a könyvtár története, pár szó a szentesi zsidóságról, illetve a könyvtár működésével, kölcsönzési rendjével kapcsolatos információk tudhattak meg  Szekeres D. Mónikától, a hét szervezőjétől.

 

 

 

A körbevezetést egy rendhagyó tanítási óra követe. Általában helyi pedagógusokat kérnek fel, vagy olyanokat, akik bár nem az oktatás a szakmájuk mégis élvezetesen tudnak valami érdekes témáról mesélni nekik. Idén Szebeni Zoltán (HMG) tartott irodalom órát, valamint Deák Gábor kertészmérnök mesélt a biológiai növényvédelemről.

 

 

 

Az előadás előtt a diákok kitöltöttek egy tesztlapot a körülvezetés során elhangzott információkkal kapcsolatban, és a legjobb 3 kitöltő egy-egy kis jutalmat kapott az előadás végén.

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 02. 14.
 

 

 

.