Szentesen a fiatalok megkezdték katasztrófavédelmi közösségi szolgálatukat

 

 

 

A szentesi Bartha János Kertészeti Szakközépiskola tanulói a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen és a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon megkezdték a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat teljesítését szerdán.

Az első foglalkozáson résztvevő három fiú és 18 lány tájékoztatást kapott a szolgálat előttük álló feladatairól, amely során bevonják őket az iskolai tűzriadó terv felülvizsgálatába, valamint a polgári védelmi ellenőrzések során adminisztrációs feladatokat is kapnak majd.

Az első napon a diákok munkavédelmi oktatáson vettek részt, majd megismerkedhettek a Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság objektumával és eszközeivel is.

 

 

 

A tavaly szeptember elsejével hatályba lépett a nemzeti köznevelésről szóló törvény nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló miniszteri rendelet, amelynek egyik újdonsága, hogy azoknak a középiskolásoknak, akik 2016. január 1-je után érettségiznek, ötven órányi közösségi szolgálatot kell teljesíteniük. A diákoknak erre a katasztrófavédelemnél is lehetőségük van.

Közösségi szolgálatnak az a munka számít, amelynek során a diák a saját helyi közössége javát szolgáló, anyagi érdektől független tevékenységet folytat szervezett keretek között. Ilyennek számít a katasztrófavédelmi, egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, óvodáskorú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal, az idős emberekkel közös sport- és szabadidős területen folytatható tevékenység.

 

Szentes, 2013. 02. 06.
 

 

.