Összesen 390 nap közmunka a rablóknak

Egy hét alatt született ítélet a fiatalkorú rablók ügyében.

 

A napokban jogerősen fizikai tartalmú közmunkára ítélte a Szentesi Járásbíróság azt a két fiatalkorú vádlottat, akik a múlt hét elején raboltak el 60 forintot egy harmadik társuktól. A nevük már jól ismert a rendőrök körében, egyikük a bűntény előtt egy héttel került összetűzésbe a törvénnyel.

 

A 17, illetve 18 éves tettesek és a sértett a szentesi gyermekotthon lakói. Az első rendű vádlott, M.I. és társa, K. Á. J. neve már korábban sem volt ismeretlen a rendőrök előtt. Január 22-én cigarettát akartak vásárolni, de nem volt meg a rávaló, ezért úgy döntöttek: egy társuktól szereznek. A nyomozás során kiderült: a sértett aznap a nevelőtanárától 1810 forintot kapott, ezt a vádlottak megtudták és elhatározták, hogy elveszik tőle. Amikor a sértett két társával vásárolni indult, észre vette, hogy M. I. és K. Á. J. követi őket. Rosszat sejtett, ezért a pénz jelentősebb részét odaadta az egyik kísérőjének. A Deák Ferenc utcában a vádlottak utolérték az akkor már egyedül lévő áldozatot, átkarolták, a kezét leszorították és elvették a maradék pár forintját.

 

A Szentesi Járási Ügyészség egy héttel később bíróság elé állította a két vádlottat, akiket bűnösnek találtak társtettességben elkövetett rablás bűntettében. Azt, hogy a cselekményt megbánták, a javukra írták, viszont azt, hogy az első rendű egy másik ügyben történt próbára bocsátását követő egy héttel követte el a bűncselekményt, terhére értékelték. Az elkövetőket 210, illetve 180 óra tartamú fizikai jellegű közérdekű munkára ítélték. A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlottak és védőik egyaránt tudomásul vették, így az jogerős.

 

Szentes, 2013. 02. 02.
 

.