Fotókiállítás nyílt az idősek otthonában

 

 

 

2013. november 7-én kiállítás nyílt a Református Idősek Otthonában, ahol a lakók örvendeztetik meg egymást egy-egy kis kamaratárlattal.

Lucz Ferenc fényképei kerültek fel az otthon falára,  aki kamaszkorában kezdett fényképezni „kölcsöngéppel", és a szegvári rendezvények és élet rendszeres megörökítőjeként szorgalmasan fotózott.

 

 

 

Harminc évig vezette a szegvári fotókört, szárnyai alatt többtucat helyi fiatal ismerkedett meg a fényképészet alapjaival.

 

 

 

A szegvári múzeumnak 250 helytörténeti jelentőségű filmtekercset adott át a napokban. Témája s természet, a szegvári határ, a család.

 

 

 

A ma 87 éves Feri bácsi összesen hét kiállítást tudhat magáénak Szegvártól Szegedig.

 

 

 

Lucz Ferenc 1926. október 24-én született Szegváron, édesapja, néhai Lucz Mihály asztalos, édesanyja, néhai Magyar Erzsébet háztartásbeli első gyermekeként. Középiskolai tanulmányait a Horváth Mihály Gimnáziumban végezte, majd az Újvidéki Postatiszti Iskolába került. Három évig katonáskodott, ezután a szentesi postán helyezkedett el, ahol távírnokként dolgozott, majd a szegvári postán dolgozott 38 évig, Csernők Terézia telefonos kisasszonnyal 1958-ban ismerkedett meg, akinek "első hallásra a hangjába szeretett bele" - mondta Kovách Péter a kiállítás megnyitóján. Házasságukból két leánygyermek született, akik a pedagógusi pályát választották.

 

Szentes, 2013. 11. 07.

 

.