Sikerrel pályázott a Városi Könyvtár

„Olvass, tanulj, alkoss játssz!” – könyvtári foglalkozások iskolákban

 

A Szentes Városi Könyvtár 24. 512.342 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást kap az  Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” című pályázati kiírásra benyújtott „Olvass, tanulj, alkoss, játssz! – könyvtári foglalkozások” című, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0109 számú  pályázatának megvalósítására. A projekt támogatásával a 2012/2013 tanévben új kulturális programok színesíthetik a nevelési – oktatási intézmények munkáját.

 

A Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. sikerrel pályázott a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” c. pályázaton.

A pályázati kiírás megfogalmazása szerint : „A konstrukció célja, hogy a kulturális intézmények szélesebb körben kapcsolódjanak be a formális oktatásba és szerepük erősödjön meg a kulturális tudás átadásában, s ezen keresztül elérendő cél a közoktatásban résztvevő gyerekek és tanulók óvodai, tanórai és tanórán kívüli és szabadidős nem formális és informális nevelésének és oktatásának támogatása, a nevelési-oktatási és kulturális intézmények hosszú távú együttműködésében, helyi és országos szinten.”

A könyvtár „Olvass, tanulj, alkoss, játssz! – könyvtári foglalkozások”, elnevezésű pályázatával vállalta olyan oktatást támogató foglalkozások kidolgozását és megtartását, melyek kapcsolódnak az intézmények nevelési – oktatási programjaihoz, de a könyvtár lehetőségeit kihasználva, annak sajátos eszközeivel, játékos formában, a gyermekek kreativitására építve dolgozzák fel a szükséges ismeretanyagot, ezzel is színesítve az óvodák és iskolák tanórán kívüli tevékenységét.

A program 2012. szeptember 1-én indult, várható befejezése 2013. szeptember 2. A tanévet végigkísérő ismeretterjesztő, tanulást segítő, fejlesztő és kézműves foglalkozásokon szakkörök, vetélkedők, témanapok és nyári táborok formájában vehetnek részt a gyermekek és fiatalok az óvodástól a középiskolás korosztályig.

 

 

Szentes, 2012. 09. 19.

 

.