Néhány percen belül elfogták a gépkocsifeltörőket

 

A gyors állampolgári bejelentésnek és az azonnali rendőri intézkedésnek köszönhetően gépkocsifeltörő fiatalokat fogtak el a rendőrök mára virradó éjszaka Szentesen. Az egyik gyanúsított néhány nappal korábban szökött el otthonról.

 

Éjfél körül egy helybeli férfi kért segítséget a Szentesi Rendőrkapitányságtól. Elmondta, hogy három fiatal betörte a lakása előtt parkoló autója szélvédőjét, abba bemásztak, majd amikor kiment az utcára, a fiatalok kiugrottak és futni kezdtek. A gyerekek a kocsit belülről is megrongálták, ugyanis a filmekben látottak alapján, megpróbálták a vezetékek összekötésével beindítani az autót.

A szentesi rendőrök a sértettől kapott értékelhető információk birtokában megkezdték az érintett terület átvizsgálását. Ennek során a helyszín közelében igazoltattak egy 15 éves szolnoki fiút, akiről kiderült, hogy szeptember elsején szökött el otthonról, így körözés hatálya alatt is áll. Ő bevallotta, hogy két barátjával italoztak a városban, majd úgy döntöttek, hogy elkötnek egy autót, mert „kocsikázni” szerettek volna.

A rendőrök a társai keresésére indultak, akiket (17 éves fiúk) néhány percen belül szintén elfogtak, miközben a vasútállomás környékén a földön feküdve lapultak. Az egyenruhások itt azt is felfedezték, hogy a három fiatal korábban egy másik autóval is próbálkozott, de ott sem jártak sikerrel.

Ellenük rongálás és jármű önkényes elvétele bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 

Szentes, 2012. 09. 05.
 

 

.