Nagyhegy Városrész közbiztonsága

 

 

 

A Szentesi Rendőrkapitányság lakossági fórumot rendezett 2012. szeptember 13-án 18.00 órai kezdettel a Közösségi és Nappali Pszichiátriai Ellátó Egység épületében a "Nagyhegy Városrész közbiztonsága" címmel.

"Nagyon sok problémát megoldana, ha mi is kapnánk térfigyelő kamerát a Nagyhegyre vezető utakra, akkor erre a fórumra se lenne szükség!" - hallottuk az egyik résztvevőtől! Mindenki csendes beleegyezéssel bólogatott, de figyelmesen végighallgatták a rendőrkapitány köszöntőjét.

 

 

 

A fórum elején Balogh Sz. Imre rendőrkapitány köszöntötte a megjelenteket, a térség két önkormányzati képviselőjét (Szabó Zoltán, Sipos Antal), a Polgárvédelem megjelent képviselőjét, majd átadta a szót Dr. Orosz Katalin rendőr őrnagynak, aki a vagyonvédelemről és a bűnmegelőzésről tartott Power Point-os beszámolót és a témához kapcsolódva egy oktató kisfilmet is levetített.

 

A Nagyhegyiek nagyon örülnek a városban átadott térfigyelő rendszernek, csakhogy a bűnözők kiszorultak a belvárosból így "megélhetésük" miatt a peremkerületen garázdálkodnak. Így került előtérbe a Nagyhegy, ahol számos lakóingatlan mellett családi hobbiföldek és gazdálkodások működnek.

 

A tájékoztató után csak úgy záporoztak a kérdések, melyben a lakók keveslik a rendőri jelenlétet a térségben. A másik problémája az ott lakóknak, hogy hiába is hívják a rendőrséget, mert mire megtalálják a számozás alapján a házat addigra már késő. A szentesiek tudják, hogy a Nagyhegy furcsa számozással rendelkezik. A futárszolgálatoknak is csak azt mondják a nagyhegyi megrendelők, hogy a kocsmában adják le a csomagot, mert úgy sem találja meg a címet!

Gyalogos járőröket szeretnének látni a térségben, nem pedig az utcán átszáguldó rendőrautókat. Másik probléma, hogy csak a forgalmas utcákon járnak a járőrök, a kisebb utcákon nem látnak rendőrt .... és még sorolhatnánk a térség problémáit.

 

 

 

"Na mint mondtam?" - hallottuk a fórum elején a térfigyelő kamera hiányát felvető hangtól! "Csak három kamera kellene és megnyugodnának a nagyhegyiek!" - folytatta!

 

A Szentesi Rendőrkapitányság mobil telefonszáma: +36-20/428-6154

 

Szentes, 2012. 09. 13.
 

 

.