Első nap az iskolában

 

 

 

Rendkívüli tanítási nappal kezdték az idei évet a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola katonasulisai. Kicsik és nagyok, vagyis a kilencedikesektől egészen a tizenkettedikesekig, minden Katonasuli programban tanuló diák első szakmai órái a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél és annak tiszai vízi gyakorlóterén került megtartásra a hónap első péntekjén. Természetesen az idei év sem kezdődhetett el a kötelező balesetvédelmi oktatás nélkül, ami a nap folyamán még kiegészült egy tűzvédelmi és egy környezetvédelmi előadással is. De ezzel vége is lett a tantermi keretek között folyó oktatásnak.

 

A közel ötven diák először a laktanyán belül ismerkedett meg azokkal a gépekkel, amiket a délelőtt folyamán munka közben is láthatott a Tiszán. Tájékoztatót tartottak nekik a folyami és parti PMP hídkompokról és kipróbálhatták a „ringatót” is, ami egyfajta szimulátor a hídépítő katonák kiképzésére.

 

A nap fénypontja a Tiszán töltött idő volt. Az itteni vízi gyakorlótéren „próbálnak” ugyanis a „Duna 2012” cseh-magyar közös hídépítési kiképzésre a szentesi katonák. Megkapó látvány volt a hidászok összeszokott munkája a fent említett gépekkel. A mozgalmas délelőtt után izgalmas élményekkel indultak haza a fiatalok.

 

Szentes, 2012. 09. 10.
 

 

.