Dobóeredmények a Nemzetközi Tisza Kupáról

 

Az Atlétikai Európa Bajnokság, valamint az Olimpia miatt a hazai atlétikai versenyek több mint egy hónapon át szüneteltek. A versenyzők amennyiben nem voltak érintettek a világversenyeken edzőtáborokban és nyári alapozással töltötték az időt. Seres András a Maximus KSE diszkoszvetője egy svédországi dobóverseny sorozaton vett részt, mely része volt a felkészülésének. Az ezt követő technikai és erősítő munka utáni első nagyobb verseny a több mint harminc éves hagyományokkal rendelkező Nemzetközi Tisza Kupa volt Szegeden.

Seres András nagyon jó eredménnyel nyerte a férfi diszkoszvetők versenyét. 58 méter 89 centiméteres eredménye nem csak a győzelmet jelentette, hanem azt is,hogy eredményével vezeti felnőtt magyar diszkoszvetők ranglistáját is. / A képen balról jobbra Eisa Zankawi Kuvait Seres András Szentes Halász Gábor Kiskunhalas/

A felnőtt női diszkoszvetők versenyében a győztes olimpiai válogatott Márton Anita (Békéscsaba) mögött két ifjúsági korú szentesi versenyző állt fel a dobogóra Papp Anita 36 méter 40-es eredményével ezüst, Csordás Cintia 33 méter 16 centiméteres eredményével bronz érmet szerzett.

 

Szentes, 2012. 09. 02.
 

.