VI. Bor és pálinka Ünnep

Újra Szentesre látogatnak a borászatok és a pálinkafőző cégek

 

Szeptember 14-16.-i dátummal újra szentesi Kossuth térre látogatnak az ország különféle tájáról érkező borászatok és pálinkafőző cégek.

Idén a kézműves ételek kínálatára is nagyobb hangsúlyt fektettek a szervezők. Olyan különleges csemegéket lehet majd kóstolni, mint a kemencés kenyérlángos, a különleges aszalt gyümölcsök, szarvas, őz, vagy mangalica szalámik, óriás perecek, répa szirmok, házi rétesek, de egy kiállító borzselé tortáját is meg lehet kóstolni a rendezvényen. Mindemellett különleges sült húsok, kolbászok, és egyéb gasztronómiai csemegék is fogyaszthatók lesznek.

A programok is több újdonságot tartalmaznak, de természetesen a régi kihagyhatatlan programok is szerepet kapnak majd. Ilyen lesz többek között a Szent Vince Borrend borendi avató ünnepsége, vagy a Bortudor vetélkedő.

A felnőttek a rátermettségüket, és a találékonyságukat, de még az erejüket is meg tudják majd mutatni a bort és pálinkát kedvelő közönségnek illetve szurkolóknak, a vasárnapi „Ki a Legény a Szőlősben” vidám vetélkedőprogram keretein belül.

Érdekes beszámolókat, és „pincés tapasztalatokat” hallhatunk majd a „Hordós Szösszenetek” vidám előadáson, ahol a borászok és pálinkafőzők mesélnek saját történeteikből.

Mind a három nap délutánjától hangulatos zenék várják majd a látogatókat, sőt a gyermekeket is. Külön a gyermekek számára két előadás is lesz majd szombat és vasárnap délutánján, valamint 16.-án kora délután egy kalandos kincskereső vetélkedőn is részt vehetnek a gyermekek a szüleikkel. Szintén a kicsik örömére ugrálóvár, trambulin, céllövölde, kisvonat és egyéb élményelemek is várják majd a gyerekeket mind a három napon.

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében megrendezendő Városi Térfesztivál is számos érdekességet kínál a 15.-ei napon. A térfesztiválon idén a Hooligans koncert szórakoztatja majd a közönséget.

A pálinkafőzdék közül itt lesz az állandó kedvenc „Szicsek pálinka”, a Kutro pálinka, és az Árpád pálinka is. A látogatók kóstolhatnak majd Badacsonyi, Balaton - felvidéki, Csongrádi, Tokaji, Soltvadkerti, Tállyai borokat vagy éppen olyan különlegességeket, mint a jégbor, vagy az eperbor.

Az országban egyedülálló kezdeményezésként mindenki, aki iszik 2 cl pálinkát, vagy vesz egy pohár bort, az ingyenesen kap majd egy tombolaszelvényt, amellyel értékes nyereményeket nyerhetnek a vasárnapi tombolasorsoláson! Egy üveg bor megvásárlásával 4 tombolaszelvénnyel lehet majd gazdagabb a látogató!

A rendezvény zárásakor kihirdetésre kerülnek a látogatók által legjobbnak ítélt borok és pálinkák, valamint a legszebbnek ítélt kiállítói stand

 

 

Szentes, 2012. 09. 04.
 

.