911 - gázszivárgás a kilencediken

 

 

 

Az országban mindenhol 2012. szeptember 11-én 14.46-kor tartották az egyperces megemlékezést a tizenegy évvel ezelőtti New York-i terrortámadás mintegy 3000 áldozata, köztük a 343 szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltó emléke előtt.

 

 

 

Tizenegy évvel ezelőtt magyar idő szerint ekkor kezdődött a több ezer ember életét követelő terrortámadás. A szentesi tűzoltók is készültek a méltó megemlékezésre, de közben riasztást kaptak.

Félelmetes, hogy anno New York-ban is gázszivárgáshoz riasztották a tűzoltókat a Kereskedelmi Központhoz, majd ezután csapódott a repülő az épületbe. Szentesen a Kossuth u. 17. sz. alól jelezték, hogy a 9. emeleten (!) gázszivárgást éreznek, de a lakásban lakó nem jelentkezik. A tűzoltók kosaras magasból mentő gépjárművel azonnal a helyszínre vonultak, hogy segítsenek a veszélyhelyzet elhárításában.

 

 

 

Közben a helyszínre érkezett az áram- és a gázszolgáltató munkatársa is, akik elzárták a gázt és lekapcsolták az áramot, nehogy robbanás történjen.

A tűzoltók kívülről néztek be a lakásba, de ott senkit nem láttak, amikor is sikerült a lakás tulajdonosát előkeríteni, és kinyitotta a kérdéses lakást.

 

 

 

A gáztűzhely mögött egy hollender szivárgott és ezt érezték a lakók. A hiba elhárítása után visszakapcsoltak minden közüzemi szolgáltatást de az összegyűltek még ekkor is arról beszéltek, hogy kísértetiesen így kezdődött 11 évvel ezelőtt a New York-i tragédia.

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 09. 11.
 

 

.