8 versenyző, 8 érem

 

 

 

Az idei évben szeptember 21- 23 között 8. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Díjlovas- és Lovasterápiás, valamint a 2. Díjlovas Parasport Verseny, mely egyben a Magyar Bajnokság is.

A versenyek helyszíne a hagyományoknak megfelelően a Magyar Lovasterápia Szövetség fóti lovasterápiás központja volt. A Jó Úton-Lóháton Alapítvány idén is szép számú csapattal vett részt a Lovasterápiás Versenyen.

 

 

 

Parasport kategóriában első alkalommal neveztek versenyzőt. Makai Anikó az alapítvány "legöregebb" lovasa, 10 éves megalakulása óta a lovak szerelmese. Az akkor még óvodás, mozgássérült kislány ma már gimnáziumi tanuló, s a lovasterápiát életében a díjlovaglás váltotta fel. Idén a Magyar Bajnokságon mutatta be versenykűrjét, melyet a pontozóbírók az előkelő 2. helyezéssel jutalmaztak.

 

 

 

A Lovasterápiás Versenynek több, mint 140 résztvevője volt, melyet 20 csapat delegált. Összesített versenyben a szentesi szervezet a 2. helyezést érte el.

 

 

 

E szép sikerhez hozzájárultak: Szabó Zita (aranyérem), Horváth Zsolt (aranyérem), Lévai Dávid (ezüstérem), Turcsik Róbert (ezüstérem), Benedek Antal (ezüstérem), Sándor Valentina (bronzérem), Seres Ferenc (6. helyezés), és természetesen felkészítőjük, a lovasterapeuta, valamint segítői, Csík Anikó, Ohly Ági, és Kajás, a terápiás ló!

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 09. 25.
 

.