Új rekordok születettek a palacsintafesztiválon

1950 perc az új egyéni rekord

 

 

 

A derekegyházi palacsinta fesztiválon újabb rekordok születtek. Ez is volt a cél, hogy a település által felállított eddigi 105 órás palacsintasütés rekordját megdöntsék. A tervek szerint 168 órán keresztül akarták sütni a palacsintát, de végül 174 óránál tették le a serpenyőket. Miért is húztak rá még 6 órát?

Nagyon egyszerű a magyarázat, mert a rekord hitelesítője Sebestyén István megérkezése elé akadályok gördültek. A szervezők viszont a hiteles rekord érdekében kitartottak, addig míg a magyarországi rekordok hitelesítője meg nem érkezik.

 

 

 

Sokan már úgy említik Derekegyházát, hogy a palacsinta falu. Nem véletlen, mert az elmúlt héten az átutazóknak csaknem 33.000 db palacsintát kellett elfogyasztaniuk.

Nem csak a környék lakói ettek a palacsintákból, hanem volt vendég New York-ból is.

 

 

                       Sárai Dóra és Benke László

 

Sok-sok híresség is megfordult a településen, de a legnagyobb meglepetést Benke László mesterszakács látogatása okozta. Ő készítette el a 20.000-dik palacsintát, ami látható, hogy nem egy átlagos méretű volt.

 

A falu újabb rekordot állított fel a 174 órás sütéssel, de született egy egyéni rekord is. Sárai Dóra 1950 percig (a kötelező pihenőket betartva) állt a tűzhely mögött és több mint 1000 palacsintával járult hozzá a rekordhoz. 32,5 órán keresztül sütötte a palacsintát. Benke László is gratulált neki, aki sárgadinnyés palacsintát készített a fesztiválon.

 

 

 

Sárai Zsolt a hatodik alkalommal megszervezett fesztivál egyik szervezője elmondta, a rekordmennyiségű palacsintához 9 mázsa lisztet, 6 ezer tojást, nyolcszáz liter tejet, 1200 liter szódát, másfél mázsa cukrot, a tésztába és serpenyők kenéséhez pedig száz liter étolajt használtak föl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 07. 17.
 

.