DUNA-2012 Tervezői Konferencia

 

 

 

Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél került végrehajtásra július 25 – 27 között a DUNA-2012 elnevezésű, szeptember 10 – 14 között levezetésre kerülő, cseh-magyar közös hídépítő kiképzési gyakorlat tervezői konferenciája.

 

 

A 7 fős cseh delegáció - Jirí LUSTYK ezredes, a 15. műszaki dandár parancsnokhelyettese vezetésével – július 25-én délután érkezett a szentesi Damjanich laktanyába, ahol Varga István mk. alezredes, a műszaki ezred megbízott parancsnoka köszöntötte a vendégeket.

A köszöntő után Kaszanyi Sándor mk. alezredes, megbízott törzsfőnök nyitotta meg a tervezői konferenciát, majd a két alakulat kölcsönös bemutatásával zárult az első nap.

Másnap a kiképzési gyakorlatra vonatkozó technikai megállapodás, illetve a tervezett foglalkozások megvitatása volt a fő napirendi pont, de a vendégeknek lehetőségük nyílt a műszaki ezred laktanyájának, csapatmúzeumának, a tervezett gyakorlat helyszínéül szolgáló, Tisza-parti gyakorlóterének és a helyőrség, Szentes nevezetességeinek megismerésére is.

 

A konferencián részt vettek a Honvéd Vezérkar, valamint az Összhaderőnemi Parancsnokság képviselői is Komjáthy Lajos alezredes és Tábi Levente mk. alezredes vezetésével.

A nap végén közösen eltöltött vacsora során mindkét fél kifejezte elégedettségét az elvégzett munkával kapcsolatban, mivel minden kérdésben sikerült közösen elfogadott megoldást találni. Ez jó kiindulási alapot jelenthet a szeptemberi gyakorlat eredményes végrehajtásához.

A konferencián végzett munkáról szóló jegyzőkönyvet 27-én reggel véglegesítették, majd a delegáció vezetői kézjegyükkel látták el azt. Ezt követően Varga alezredes elköszönt a cseh delegációtól, jó utat és jó felkészülést kívánva a szeptemberi gyakorlatra.

 

Szentes, 2012. 07. 30.
 

 

.