Cseuz László elindult a 6. olimpiájára

 

 

 

Egy héttel a londoni olimpia megnyitója előtt, szombaton kora reggel indult hatodik olimpiájára Cseuz László (68) éves nyugalmazott testnevelő, sportembert, de nagy valószínűséggel az utolsó olimpiai kerékpártúrájára, hiszen négy év múlva Brazília ad otthont a játékoknak.

 

 

 

A felkészülését két baleset hátráltatta, először két bordája törött Kanadában, majd május végén edzés közben belement oldalról kerékpárjával egy autóba, a keze sérült, de már rendbe jött.

 

 

 

Felkészülésként januártól az indulásig 10 ezer kilométert akart teljesíteni, de ezt sikerült túl szárnyalnia. Jót tett a kondíciójának, hogy nemrég Kanadában hegyi terepen, mintegy 700 kilométert is tudott tekerni.

 

 

 

Az eddigi legbiztosabb anyagi háttérrel vág neki az útnak, az IPM cég jóvoltából.

 

 

 

Július 21-én, szombaton fél 7-kor reggelijét a Pano Sport Pub-ban Márok Zsuzsi vendégeként fogyasztotta el reggelijét, majd 7 óra 3 perckor innen intett búcsút (a késés oka, hogy rosszul jelent meg az újságban az indulásának a helyszíne, így Szirbik Imre polgármester a Kossuth térről érkezett pár perc késéssel).

Cseuz László tréfásan megjegyezte, hogy "-ha megírja az újság, hogy késve indultam, akkor mentsél ki!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A viszonylag korai indulásra azért volt szükség, mert az első napon 224 kilométert kell tekernie Mórig, ahol az első szállás várja. Naponta átlagban 180 kilométert tervez megtenni, de amikor csak teheti, igyekszik többet haladni, hiszen hátráltathatják kisebb balesetek, s a kedvezőtlen időjárás is.

Már az indulásnál volt is erre példa, mert úgy néz ki, hogy szembe széllel kell megküzdenie.

 

 

 

Dunaföldvár, Mór, Gyõr, Bécs, Regensburg, Heidelberg, Köln, Amszerdam, Rotterdam, Calais, Dover érintésével jut el Londonba.

 

 

 

Odafelé 16 napig tart az útja, egy kis hollandiai kitérővel, ahol Amszterdamban élő barátjánál, Lehota András hegedűművésznél vendégeskedik két napot.

 

 

 

Londonban hat napot tölt Cseuz László és több sportágban szurkol a magyarokért.

 

Az olimpia augusztus 12-én fejeződik be, másnap hajnalban indul vissza a szentesi sportember, s úgy tervezi, 12 nappal később, 24-én 19 órakor begördül kerékpárjával és sok élménnyel a Kossuth térre.

 

Szentes, 2012. 07. 21.
 

.