Valami bűzlik Szentesen

 

 

 

Időnként hullámokban bűz árasztja el a várost, mely már napok óta csavarja az orrunkat. Az nem lenne baj ha a légtérben felettünk tovább szállna, csakhogy az időnként le- föl mozgó légáramlatok orr magasságba süllyeszti azt.

Panaszkodtak a Kertváros lakói is, hogy mikor a nagy szél volt szinte folyamatosan lehetett érezni a trágya szagot. Az Üdülőközpontban a termálmedencékben gyanúsan néztek egymásra a vendégek, és csak annyit tudtak mondani egymásnak, hogy " Nem én voltam!".

 

A kiséri városrészben egy néni azt mondta, hogy a szomszédjának van egy nagyon büdös malaca, biztos annak a szagát lehet érezni.

 

Magyarország egyik településén is hasonló problémával küzdenek, melyről a televízió híradójából szereztünk tudomást. Valószínűleg nálunk is hasonló lehet a bűz oka, amely nem más, minthogy a szántóföldre terítik szét a hígtrágyát és amíg azt maradéktalanul nem sikerül beforgatni, addig bizony annak szaga van.

 

Meg is békélnénk azzal a tudattal, hogy egy pár napig bűz lesz (vagy várható) Szentesen, csak akkor legalább vegye a fáradtságot a cég vagy vállalkozó, hogy egy hirdetésben tudassa azt a lakossággal.

Nem kellene nyomozni, gondolkodni és szagolgatni, hogy mi?, ki? és mit? csak úgy szimplán tudnánk és elfogadnánk.

Szentes, 2012. 07. 27.
 

.