Nem sikerült

 

 

 

A Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK nem jutott be a LEN-kupa fináléjába, és a tavalyi sorozathoz hasonlóan a 3. helyen zárt, bronzérmet szerzett.

 

 

                           Kék sapkában Stieber Mercedes

 

A második számú kontinentális sorozat elődöntőjének első mérkőzésén a 11-8-as itáliai sikert hozó meccs legjobbjaként Stieber Mercedes, az Imperia világ- és Európa-bajnok magyar légiósa négyszer is eredményes volt honfitársai ellen, már csak ezért is figyelem övezte mostani szentesi vendégszereplését – a parton is, de még inkább a vízben. A szoros őrizet közepette viszont a három friss Európa-bajnokkal felálló olasz együttes más tagjai éltek a lehetőségeikkel, és előbb Keszthelyi Rita meccsnyitó gólját követően egyenlítettek, majd 2-2 után a vezetést is átvették a vendégek, igaz, nem sokáig (3-3).

 

 

 

A második játékrész elején viszont 4-3-ra már megint a szentesieknél volt az előny, hogy aztán a gólzáporosra sikeredett első félidő lezárásaként a vb- és Eb-aranyérmes védő, Takács Orsolya találata nyomán 6-5-ös állásnál tartsanak nagyszünetet a csapatok.

 

 

 

A folytatásban már Stieber is megvillant, ráadásul kétszer egymás után: először akciógóllal egalizált, utána pedig emberelőnyből alakította 6-7-re az eredményt. Kövér-Kiss Réka volt az a házigazdák részéről, aki büntetőből javított a helyzeten, majd a már negyedszer eredményes Miskolczi Ibolya Kitti jóvoltából "hazakerült" az előny (8-7). Ez az állapot azonban nem sokáig tartott (8-8).

 

 

 

A befejező negyedben az "öttalálatos" Miskolczi módosította 9-8-ra az állást, innen azonban 10-9 lett – oda. Öt perc volt hátra, amikor Gémes még egyenlített, ám ötméteresből - 11-10-re - megint a taljánokhoz került át a vezetés, és innen már nem volt visszaút: egy góllal Szentesen is nyertek és kettős diadallal a LEN Kupa döntőjébe jutottak az olaszok.

 

Hungerit-UniBauÉpszer-Szentesi VK - Mediterrania Imperia (olasz)

10-11 (3-3, 3-2, 2-3, 2-3)

 

   

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 03. 07.
 

.