Jó hangulat volt a Farsangi Borvigadalmon

 

 

 

Az elmúlt hét végén került megrendezésre az I. Farsangi Borvigadalom, amely kiváló kísérője volt a Városi Télbúcsúztató Karneválnak.

 

 

 

Az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Bormarketing program támogatásával megvalósuló Farsangi Borvigadalom összesen 10 borászat számára biztosított megjelenést.

 

 

 

A pénteki napon a Szlovéniából érkező Busók tánca hozta meg az első komolyabb látogatói tömeget. A februári időponttól függetlenül szép napos, de hűvös idő várta a látogatókat, így a vastag szőrmébe bújt busókon kívül mindenkinek jól jöttek a borászatok által kínált finomabbnál finomabb forralt borok.

 

 

 

A rendezvényen természetesen fellelhetők voltak a Csongrád-Bokrosi Borvidék kiváló termékei, amelyek közül a kékfrankos forralt bor volt a legkelendőbb. Minden borászat kitett magáért, szépen feldíszített standjaik, finom boraik mellet ismét nagy vonzerőt jelentett a borászok jelenléte is. Aki volt már ilyen rendezvényen az tudja, hogy egy borász oly lelkesen tud az általa készített fiatal borról beszélni, mint egy ifjú apuka az újszülött gyermekéről. Így természetesen még jobban is esett az adott bor kóstolása, hiszen minden egyes pohár bor mellé, egy történetet is kaptunk az élmények fokozása végett.

 

 

 

Bár az estékre jelentősen lehűlt az idő, de a nagyméretű fűtött rendezvénysátorban kellemes körülmények között olthatták szomjukat a karneváli felvonulásban megszomjazott vendégek.

Mivel mind a borászatok, mint a látogatók jól érezték magukat a rendezvényen, a szervezők a jövő évben is tervezik a Borvigadalom megszervezését.

 

 

 

 

               

 

Szentes, 2012. 03. 04.
 

.