... izzadt a Vasas Szentesen

Kalo-Méh CS&K Szentesi VK–Vasas 12–14 - szoros meccs az OB I. listavezetőjével

 

 

 

Szentes - A Kalo-Méh CS&K Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata 2012. március 24-én, szombaton, a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a Vasast látta vendégül a ligeti uszodában.

 

 

 

A házigazdák egyáltalán nem pólóztak megilletődötten, ami gólokban is megmutatkozott. Az angyalföldiek valószínűleg könnyed, magabiztos győzelemre készültek, számítottak, ezzel szemben sokáig csak futottak az eredmény után, a Kurca-partiak akarata érvényesült. Jobban játszottak. Földi László edző tanítványai először a második negyed hajrájában vezettek (4–5), de ez nem tartott sokáig.

 

 

 

A harmadik 8 percben ismét kétgólos előnyre tett szert a Szentes (9–7), de szinte a lefújás pillanatában egyenlítettek a piros-kékek, 9–9. A levegőben lógott a meglepetés, hogy a Szentes megveri a klasszisokat felvonultató Vasast, de a döntetlenre mindenképpen rászolgáltak volna Szabó Zoliék.

 

Az utolsó negyedben azonban egy kicsit belenyúltak – kiállítás a ráúszásnál, ötméteres – a meccsbe a bírók, csak annyira, hogy Boskovicsék végül biztosan győzzenek, és megőrizzék alapszakasz-elsőségüket, 12–14.

A Szentes VK nagyszerűen teljesített, és külön ki kell emelni Weszelovszky Lászlót, aki 60 találattal az alapszakasz gólkirálya lett, a honvédos Szívós Mártont (57) megelőzve.

 

Szentes, 2012. 03. 26.
 

.