Csapatlátogatás Szentesen

 

 

 

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez Szentesre érkezett csapatlátogatásra Domján László vezérőrnagy 2012. március 24-én. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnokát Nyers József mk. ezredes, a műszaki ezred parancsnoka, az alakulat profiljához illő környezetben, a tiszai vízi gyakorlótéren fogadta.

Beosztása átvétele óta Domján vezérőrnagy először járt az alföldi alakulatnál. Most működés közben, valós körülmények között ismerkedhetett meg a hídépítés, az átkelés technikai eszközeivel. PTSZ-M lánctalpas úszógépkocsiról a Tiszáról figyelhette meg a katonák begyakorlott tevékenységét pontondobás és összekapcsolás közben. Majd a megépített 80 tonnás komp üzemeltetésének folyamatát.

A laktanyába beérkezve Nyers ezredes jelentett az alakulat felépítéséről, tevékenységéről, fontosabb feladatairól és tájékoztatást adott a katonai szervezetről.

Ezt követően Domján vezérőrnagy állománygyűlésen köszöntötte a műszaki ezred személyi állományát, és kiemelte, nagy élményt jelent számára, hogy itt lehet a műszakiak központjának minősülő laktanyában. Beszélt arról, hogy a jelenlegi nehéz anyagi helyzetben a Magyar Honvédség működését a szakmaiság és a takarékosság tekintetében az optimumhoz kell közelíteni. Hangsúlyozta, hogy ebben az évben is nagy hangsúlyt kell fektetni a kiképzésekre, valamint a nemzetközi szerepvállalásainkkal kapcsolatos feladatok teljesítésére. Ebben az évben a legfontosabbra, a katonákra kell koncentrálni. Azt a kimagasló szakmai tapasztalatot, amit a szentesi műszaki katonák már Okucaniban, és azóta folyamatosan bizonyítanak, meg kell őrizni. Szükség van Önökre, a szentesi katonákra, és arra a tudásra, amit képviselnek – emelte ki zárszavában Domján vezérőrnagy.

 

 

 

A látogatás utolsó mozzanataként Nyers ezredes laktanya bejárással bemutatta az MH ÖHP parancsnokának alakulatát. Megtekintette a Magyar Honvédség egyetlen búvár alapkiképző bázisát, a számtalan technikai eszköznek helyt adó telephelyt, a javítóműhelyt, a század irodákul és a legénységi szállásokul szolgáló épületeket. Valamin az ezred büszkeségéül szolgáló, történelmi korszakokba csoportosított, nagyon szépen berendezett csapatmúzeumot.

 

Szentes, 2012. 03. 24.
 

.