Cikkajánló a Szentesi Életből

Veszi a lapot, aki veszi a lapot!

 

A mozgáskorlátozottak számára az ifjúsági ház, a földhivatal, a Tokácsli Galéria és a gyógyszertárak elérhetetlenek, a vakoknak pedig a postán gyűlik meg a baja a modern ügyfélhívórendszerrel. Abban egyetértettek a megkérdezettek, hogy az elmúlt években történtek előrelépések bizonyos területeken, ám számos hiányosságra is felhívták a figyelmet.

*

Gyermekemet 2010 júliusában egyfajta „baleset” érte (a munkahelyén még csak elsősegélyt sem kapva) és beszállították a sürgősségi osztályra, ahol újraélesztették. De elkövettem azt a hibát, hogy én magam kértem: helikopterrel szállítsák el az ország legnevesebb, első számú kórházába. Számomra ez, amíg élek, megbocsájthatatlan hiba lesz – írta levelében egy szentesi édesanya. 

*

Nem csak a rákos gyerekek lelki épülését segítheti a gitároktatás, de maga a zenész, Seres Antal is megtisztult lelkileg, mióta létrehozta alapítványát. Szívszorító történetek között lapunknak arról is beszélt Antal, mit érzett, amikor egy haldokló fiú ágyánál zenélt.

*

Az új törvény szerint maximum kétszáz nem rögzített széket lehet letenni a szabadtéri rendezvények helyszínén, ami elvileg lehetetlenné tenné, hogy idén megtarthassák például a hagyományosan nagy sikerű nyári színház előadásait.

*

Március elején Seres András a férfi diszkoszvetők mezőnyében megnyerte  a Magyarország Diszkoszvető Bajnoka címet. A szentesi Maximus SE atlétája a közelgő Európa-kupán a 8-as mezőnybe várja magát. Reméli, sikerül megdobnia a felnőtt Eb-re kvalifikáló 62, 90 métert. 

 

A részleteket a Szentesi Élet március 9-én, pénteken megjelenő számában olvashatják.

 

Szentes, 2012. 03. 09.
 

 

.