Harmadik helyen végeztek a Boros Bajnokai

 

A spanyol labdarúgó világbajnoki győzelem és a több évtizedes spanyol-magyar közös labdarúgósikerek felidézésére hirdették meg a Kubala „Laszi” Szellemi Tornát, középiskolás fiatalok részére.

Az előzetesen kiadott feladatsor értékelése után 20 csapat került be az Országos Döntőbe, melyet 2012. február 25-én rendeztek meg Debrecenben.

 

Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből egyedül a szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola csapata jutott az országos fináléba.

A Katona Bence, Katona Tamás, Pálinkás Donát összetételű csapat „Boros Bajnokai” néven szerepelt, és a közel 4 órás vetélkedőn, a 2010-es labdarúgó világbajnokságról összeállított 100 kérdésre adott, többségében helyes válaszokkal az előkelő HARMADIK helyet szerezte meg !

 

Az eredményhirdetésen a díjak átadásában részt vett Buzánszky Jenő 49-szeres magyar válogatott, az Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója, a szellemi torna egyik fővédnöke, és köszöntötte a vetélkedőn megjelent csapatokat. Kiemelte a testedzés és a sport hasznosságát az ifjúság nevelésében, az egészséges életmód kialakításában, a személyiség fejlesztésében.

 

Gratulálunk a szentesi fiúknak, akik az iskolájuknak és városuknak ezzel a szép eredménnyel dicsőséget szereztek !

 

Szentes, 2012. 03. 01.
 

 

.