A szabályzatot ismerni kell!

 

 

 

Immár harmadik alkalommal rendeztek szabályzatismereti vetélkedőt a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonáinak. A március 9-én megtartott vetélkedőn részt vevő csapatok a szolgálati szabályzat, az öltözködési szabályzat, az alaki szabályzat, a lövészeti szakutasítás, valamint a katonai tereptan ismeretéből adtak számot és mérték össze tudásukat.

 

A vetélkedőn tíz, egyenként öttagú csapattal indultak az alegységek. A rendezvényt Nyers József mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka nyitotta meg. Mint elmondta: a verseny célja, hogy a résztvevők felfrissítsék és elmélyítsék a katonai szabályzatok ismeretét úgy, hogy ezt a játék örömével, a vetélkedés izgalmával tegyék.

 

Az első feladat két részből állt: csapatmunkát igényelt a 36 kérdésből álló tesztlap kitöltése, amely közben egy-egy csapattag a gyakorlatban is bemutathatta elméleti tudását. Nekik egyebek mellett feladatuk volt egy adott pont GPS-koordinátáinak meghatározása, a megfelelő sapkajelzések leadása, illetve az éjszakai fényjelzésként leadott utasításokra történő reagálás. A következő feladat egy katonai témájú keresztrejtvény kitöltése volt, amelynek kérdéseit természetesen a szabályzatokból vették a szerkesztők. Az utolsó feladat pedig villámkérdésekből állt.

 

A jó hangulatú versenyen a harmadik helyet végül az alacsonyvízi hídépítő század csapata szerezte meg, második lett a helyőrség-támogató parancsnokság első számú csapata, míg a képzeletbeli dobogó legfelső fokára az ezredtörzs „válogatottja” állhatott fel. Az okleveleket, az érmeket és a győztes csapatnak járó vándorserleget Nyers József ezredes adta át.

 

Szentes, 2012. 03. 14.
 

 

.