Új kerékpárúttal gazdagodik Szentes

 

 

 

A mai napon megtörtént a Ipartelepi úti, Európai Uniós támogatással készülő beruházás műszaki átadása, így a szentesiek hamarosan birtokukba vehetik azt a kerékpárutat, mely biztonságos kapcsolatot létesít a keleti ipar negyed és a város belső lakóterületei között.

 

 

 

Szentesen évek óta napirenden volt a kerékpárút megépítése ezen a szakaszon, mivel az Ipari Park területén számos cég és vállalkozás működik, ami jelentős kerékpáros forgalmat generál.

 

 

 

Az elkészülő kerékpárút építés és felújítás eredményeként a túlnyomó részt külterületen haladó kerékpárút használói immár a közúti gépjármű forgalomtól elkülönítve, biztonságosan tehetik meg az utat az ipartelepig.

 

 

 

 

 

A beruházás hozzájárul a kulturált kerékpáros közlekedés fejlődéséhez, így várhatóan Szentesen tovább nő a kerékpárt használók aránya.

A kivitelezési munkálatokat ez év augusztus 13-án kezdte meg az ALAP-ÉP Kft., mely 570 m hosszúságban a meglévő kerékpárutat újította fel, valamint ennek a folytatásaként 2240 m hosszú új kerékpárút építését végezte el.

A projekt részeként kerékpáros parkoló épült a Gerecz horgászó mellett, valamint megtörtént a kerékpárút melletti fásítás is.

 

 

 

 

Képek az építkezésről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 12. 19.
 

 

.