A templomban is Hegyek között

 

 

 

A Deák Ferenc Általános Iskola diákfestményeiből Hegyek között címmel második alkalommal nyílt kiállítás a Szentesi Református Nagytemplomban. Az alkotásokat a Talent Point Művészkör készítette a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

 

 

 

 

Január közepéig biztosan látogatható az a Deákos diákok munkáiból nyílt tárlat, amelyet a nagytemplomban kétszáz iskolás már a megnyitón csodálhatott. A program során Szentesen és testvérvárosában, a romániai Újszentesen tehetségközpontok valósultak meg tehetséges gyermekek támogatására - tanáraik képzésén keresztül- zene, sport, dráma, képzőművészet és tánc területen - hangzott el a megnyitón Virág Olgától, a Polgármesteri Hivatal ifjúsági osztályának vezetőjétől.

 

 

 

A festmények vázlatai egy idei erdélyi művészeti táborban készültek el a Bihari-hegységben található Remete falunál, illetve fényképek alapján már itthon festették meg alkotásaikat szubjektív élményeik alapján- hangzott el Döme Zoltán tanártól, a program egyik mentorától.

 

 

 

A 2012. február 1-én kezdődő, 68 szentesi gyermek bevonásával megvalósuló programban 30-40 ezer euro jutott Szentesre, ebből havonta kétszer tartottak foglalkozásokat a diákoknak, eszközöket vásároltak, a mentorok 15 alkalommal találkozókon, képzéseken vettek részt. A projekt január 31-én zárul. A kiállítás megnyitóján az EuTalent Zenekar is fellépett, majd az alkotókat oklevéllel jutalmazta Döme Zoltán mentor.

 

 

Szentes, 2012. 12. 21.
 

 

.