Műszaki katonák adventje

 

 

 

Az advent, a várakozás mindenki számára fontos időszak a karácsony, a szeretet ünnepe előtt. A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a hagyományainak megfelelően, december 4-én immár ötödik alkalommal rendezte meg adventi koncertjét a kiváló akusztikájú református nagytemplomban.

A műszaki alakulat katonáin kívül sok városi is kíváncsi volt a koncertre. Kovách Péter református lelkész megnyitójában kifejezte örömét, hogy a katonák e színvonalas rendezvénnyel ismét eljöttek a nagytemplomba. Mint elmondta: a koncert mindenkinek az adventi készülődését segíti, alkalmat ad arra, hogy karácsony előtt feltöltődjenek és örömmel teljenek meg a szívek.

 

 

 

A műsor első felében a hódmezővásárhely helyőrségi zenekar három kamaracsoportjának előadását csodálhatta meg a közönség. A Rézfúvós csoport, a Klarinét Quartett és a Harsona Quartett zenészei az alkalomhoz illő dallamokkal nyűgözték le a hallgatóságot. Handel, Telemann, Schubert, Beethoven sorakoztak az elhangzott művek szerzőinek sorában, akiknek zenei dallamai megtöltötték a templom csodás atmoszféráját.

 

 

 

A koncert második részében a Prima Primissima-díjas Honvéd Együttes férfikara lépett fel Riederauer Richárd karnagy vezetésével. A műsorban több nyelven, a világ számos tájáról megszólaltatott művek méltán arattak nagy sikert. A komolyzenei műveket követően üdítően csendültek fel a karácsonyi dallamok Nagy László Adrián átdolgozásában.

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 12. 21.
 

.