Időseket támogatnak a szentesi vállalkozók

 

 

 

Saját vállalkozása kapcsán szerzett olyan tapasztalatokat ifjabb Tar János, hogy számos idős ember életében elkelne az anyagi segítség. Ennek jegyében hozta létre a Most Mi Mozgalmat (MMM).

 

 

 

Olyan magánszemélyeket és cégeket szeretne bevonni, akik vállalják, hogy havi rendszerességgel 2-3 idős, rászoruló embernek vásárolnak és személyesen eljuttatnak egy-egy 5000 forint értékű csomagot.

 

 

 

Az önkormányzat is az ötlet mellé állt. A városháza szociálpolitikai osztályán ifjabb Tar János kérésére összeállították azt az adatbázist, amelynél a rászorultság mértékét figyelembe véve rangsorolják az idős személyeket. Lencséné Szalontai Mária osztályvezető elmondta: egyeztettek a Gondozási Központtal is a kérdésben.

 

 

 

A felek közvetlenül állnak majd egymással kapcsolatban, bensőségesebb lesz a viszonyuk, előre megbeszélhetik, mire van leginkább szükség a háztartásban. Akár más települések is átvehetik később az ötletet – mondta a szentesi férfi.

 

 

 

A vállalkozások, amelyek szívesen a kezdeményezés mellé állnának, ifjabb Tar Jánost a 30/216-7432-es telefonszámon érhetik el.

 

 

 

 

Szentes, 2012. 12. 21.
 

 

.