Máltai Karácsony a Szent Anna templomban

 

 

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régiójában működő csoportok önzetlen munkájának köszönhetően összesen 3777 ajándékcsomag készült, és jutott el a rászoruló családokhoz a karácsonyi ünnep előtt.

 

 

 

A szentesi csoport tagjai a Szegeden és Hódmezővásárhelyen tartott SPAR akció keretében összegyűjtött tartós élelmiszert december 21-én 17,00 órakor a szentesi Szent Anna templomban tartott karácsonyi ünnepség keretében osztotta ki. Az ünnepségen Negyela Zoltán káplán és Farkasné Márton Katalin mondott beszédet a meghívásra összegyűlt kb. 170 személynek.

 

 

 

Közös éneklés és imádság után megkezdődött a csomagok kiosztása. A csomagokat a kiküldött meghívó ellenében Farkas Sándor országgyűlési képviselő és a szentesi szervezet tagjai adták át, a családban lévő gyermekek számának figyelembevételével.

 

 

 

Megható volt, amikor a 6, 7 és 8 gyermekes családok apraja-nagyja jelen volt a templomban. A gyermekeknek külön gyümölccsel és szaloncukorral kedveskedtek. A sok csillogó szempár és hálás, boldog tekintet láttán nem maradt kétség senkiben, annak igazságát illetően, hogy: ADNI ÖRÖM!

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 12. 22.
 

 

.