Kettlebell Szentesen

Új sportág honosult meg városunkban

 

 

 

Ha a karácsonyi bejgli és a töltött káposzta meghozta hatását, akkor íme egy új edzésforma (sportág) amit kipróbálhat városunkban.

 

 

 

Mivel is kezdhetném a Kettlebell bemutatását, mint egy kis történelemmel. Ez az eszköz gabona mérésére használt súlyként kezdte pályafutását 300 évvel ezelőtt Oroszországban. Kis változtatással komoly sporteszközként épül be a köztudatba és hódítja meg az egész világot.

 

 

 

A kettlebellt használják önálló edzésformaként, igazán kemény edzéseket tartva vele, de szinte minden sportágba beépítették már eredményesen kiegészítő sporteszközként. Így pl.: dzsúdó, kick-box, ketrecharc, box, stb, valamint katonai elit alakulatok edzéseibe.

 

 

 

A kettlebell - vagy oroszul girja - hagyományos öntöttvas súly, ami úgy néz ki, mint egy ágyúgolyó fogantyúval. A legkiválóbb eszköz a rendkívül jó fizikai kondíció eléréséhez. Nincs még egy sport, ami annyira fejlesztené az izomerőt és a testet, mint a kettlebell.

 

 

 

Az edzésforma rejtelmeibe Pavel Tsatsonlive, a kettlebell modern kori királya vezetett be bennünket, aki a fél Egyesült Államokat "megfertőzte" ezzel a sporttal. Először meghódította a nyugatot, majd Magyarországra érkezett, ezen belül Szentesre is. Ez a 32 fő, akik a heti 3 edzésen részt vesznek - szerénytelenség nélkül kijelenthetjük - történelmet írnak, hisz ő általuk egy új sport lépett be a város életébe. A kettlebell nemcsak az erő és az állóképesség fejlesztésében, hanem egészségünk megőrzésében is szerepet játszik.

 

Infó: www.kettlebellszentes.hu

Kalamusz Endre kettlebell instruktor

 

Próbáld ki Te is, edz velük!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 12. 27.
 

.