Jézuska, add vissza a termálfürdőt!

A Mikulás is kéri vissza a gyógyfürdőt a szentesi családoknak!

 

 

 

2012. november 5-étől csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe az Ady Endre utcai termálfürdő szolgáltatásait a 14 alatti gyermekek ezért demonstráltak az intézmény előtt a szentesi családok.

 

Meghívást kapott a rendezvényre a Dr. Bugyi István Kórház megbízott vezetője, Várkonyi Katalin és Tóth Gábor a kistérségi tiszti főorvos. Utóbbi politikai rendezvényként értelmezve az eseményt – a kezdeményezés élére Szabó Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő állt –, pártsemlegességre hivatkozva nem jelent meg.

 

 

 

A szervezőknek elküldött és a tiltakozáson felolvasott levelében kiemelte: a rendeleteket, törvényeket be kell tartaniuk és tartatniuk, méltányosságot nem gyakorolhatnak, de ő és hivatala, az ÁNTSZ mindent megtesz azért, hogy az akadályok elháruljanak, a feltételek megteremtődjenek az úszásoktatás folytatásához.

 

A helyi kórházat Cseh-Lakos Ilona sajtószóvivő képviselte, akinek Szabó Zoltán hangsúlyozta: ez nem politikai rendezvény, ezért nem is hoztak pártzászlókat, transzparenseket, logókat, a szentesi családok, érdekeit képviselik, hiszen négy évtizede az egész város a termálfürdőben tanult meg úszni. Most azonban – ahogy fogalmazott – egy 16 éves rendeletnek érvényt szerezve kitiltották onnan a 14 év alatti gyerekeket. Senki nem érti, miért.

 

 

 

Cseh-Lakos Ilona a mintegy 30 tiltakozónak elmondta: a jogszabályok betartása mellett, szakemberek bevonásával keresik a lehetőséget, hogy „házon belül" megoldják ezt a helyzetet és ne legyen semmi akadálya az óvodások és kisiskolások úszásoktatásának. Ezt követően, a pártsemlegességet nyomatékosítva, egy gyermektől átvette a demonstrálók petícióját, amelyben azt kérik: „mielőbb jelezzék a jogalkotóknak panaszunkat, kérve őket ennek a rendeletnek a módosítására".

 

Maga a Mikulás is megjelent a demonstráción, akitől a fenti képeket kaptuk!

 

Szentes, 2012. 12. 10.
 

.