Add meg a kezdő hangot!

Hangos Ház! - zenés rehabilitációs központ

 

 

 

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány a betegségből gyógyuló fiatalok zenei terápiájára egy rehabilitációs házat szeretne létrehozni Szentesen.

 

 

 

A Fivérek együttes vezetője Seres Antal az egyik fellépésükön pillantott meg egy 4 éves kisgyermeket, aki a jól ismert törött gitárját szerette volna megérinteni.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

Antal ennek az élménynek a hatására határozta el, hogy rákbeteg gyerekek zenei rehabilitációjával akar foglalkozni. Ombodi Csillával, az együttes menedzserével kezdtek látogatni két gyermekklinikát Szegeden és Budapesten. A rendszeres zenés foglalkozások nyomán született később az alapítvány ötlete.

 

 

 

A Fivérek együttes vezetője Seres Antal, valamint az alapítvány elnöke Ombódi Csilla elérkezettnek látták az időt, hogy dédelgetett tervükről is beszélhessenek. Már neve is van a rehabilitációs központnak: Hangos ház. Ilyen zenei központ nincs még Európában. Az egyik helybeli vállalkozó már felajánlotta segítségét a Hangos házhoz.

 

 

 

A Pano Sport Pubban rendezett esten hallhattunk egy kis előzetest a pár nappal későbbi alapítványi koncertből. Seres Antal gitárkíséretével fellépett a Szentes Városi Gyermekkórus egy része, valamint a zenész-tanár gitáros növendékei. A zenének gyógyító ereje van és ennek egy szép példáját is láthatták a jelenlévők: a gyulai Gyarmat Noémi, aki 9 hónapig élt át kínokat a klinikán, és még most is a veszélyeztetett, gyógyulási időszakban van saját dalát elénekelte, melynek zenéjét Antal szerezte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 12. 21.

 

.