11 csapat indult

Pollák Műveltségi Vetélkedő 8. osztályosoknak

 

 

 

2012. december 11-én ismét nagy sikerrel került megrendezésre a „Pollák Játékos Műveltségi Vetélkedő” 8. osztályos csapatok részvételével az iskola kémiai előadójában. A résztvevő 11 csapat egy igazán jó hangulatú vetélkedőn mérte össze tudását, ügyességét, rátermettségét. A játékos vetélkedőn nem a tananyag számonkérése történt, hanem olyan kreativitást, gondolkodást, és tájékozottságot igénylő feladatokat kellett megoldani a diákoknak, ami nem igényelt hetekig tartó felkészülést.

 

 

 

A csapatok először a már korábban kiadott versenykiírás alapján elkészített használati tárgyaikat mutatták be, amelyek kizárólag újrahasznosított anyagokból készülhettek. Volt itt óra papírból és filctollakból, társasjáték cipős dobozból és üdítős kupakokból, de láttunk asztali díszt, amely világít. Hogy ügyességüket is bizonyíthassák, az „Egy perc és nyersz” játékban ping-pong labdát „fújtak” át egyik vizespohárból a másikba. A humán műveltségi területen történetet alkottak, térképen kerestek meg történelmi városokat, épületeket. A reál feladat megoldása során híres magyar találmányokat kellett megtalálniuk, a zenei vetélkedőn ismert dallamokat ismertek fel. A zsűri értékelése idején pogácsa, sütemény és meleg tea várta a nyolcadikosokat, majd az eredményhirdetés, amelyen az értékes számítástechnikai eszközöknek az alábbi csapatok örülhettek:

 

I. helyezett: Koszta József Általános Iskola III. csapata (Bocskai István, Nagy Márton, Sarusi Kis Benedek, Tolnai Kira)

II. helyezett: Koszta József Általános Iskola V. csapata (Szikszai Imre Márk, Pólya Zsolt Máté, Király Máté, Makai Lajos Bence)

III. helyezett: Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola (Csongrád) II. csapata (Fagyal Máté, Lévai Attila, Víbor Bence, Mészáros Máté)

 

A vetélkedőn készült klipp látható az alábbi linken:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 12. 12.
 

 

.