A Dél-Alföld természeti értékei

 

 

 

  A Szentesi Művelődési Központ Tokácsli Galériájában 2012. január 5-28-ig Dr. Molnár Gyula természetfotói láthatók. 2012. január 23-án (hétfőn) 17 órakor Dr. Molnár Gyula diaképes előadást tart A Dél-Alföld természeti értékei címmel melyre várnak minden érdeklődőt.

 

A kiállítás megtekinthető keddtől-péntekig 10-13 és 15-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

Molnár Gyula 1944. január 30-án született Szegeden. A híres Radnóti Gimnáziumban érettségizett, majd a József Attila Tudományegyetem TTK biológia-kémia szakát végezte el. Volt nevelőtanár, aki tanította is tárgyait, külszolgálatos előadóművész, a Magyar Madártani Egyesület főállású szervező titkára, végül 1994 óta a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Biológia Tanszékén adjunktus, majd c. egyetemi docens.

 

 

 

Már 10 éves korában akkori tanárai hatására érdeklődött a madarak és a zene iránt. Klarinétozni, zongorázni tanult, majd különböző zenekarokban játszott. 1964-ben megalakította saját zenekarát, a későbbi Molnár Dixieland Band-et, mellyel 47 éve sikert-sikerre halmoz, vidéki létük ellenére. Számos rádió és televízió felvételük van, hat nagylemezük és öt CD-jük jelent meg, és több mint ötven alkalommal képviselték hazánkat ill. városukat külföldi jazz-fesztiválokon, melyeken világhírű szólistákkal is felléptek. Zenekarának tagjaival számos fesztivál szervezője is (pl. Dóm Dixie Gála). Szentesen is több alkalommal bemutatkozott zenekarával különböző rendezvényeken.

 

A madarak tanulmányozása lett a zene mellett fő időtöltése, ezért is választotta a biológia szakot. Sokat járt Dr. Beretzk Péterrel a Szegedi Fehértóra, tanítványának vallja magát. Tőle próbálta már 12 éves korától ellesni a madárfényképezés mesterségét. Fokozatosan képezte magát a természetfotózás területén, így sok képe jelent meg hazai és külföldi folyóiratokban és könyvekben. Társaival közösen 1989-ben megalakították a Magyar Természetfotósok Szövetségét (naturArt), mely azóta a legjobb hazai szervezetté nőtte ki magát és külföldön is elismerik. Ezen egyesületnek 1989-1998-ig alelnöke volt. Sok belföldi kiállítása volt, háromszor külföldre is meghívták képeit, pályázatokon több díjat nyert. A fényképezés terén Szeged Város Alkotói Díjasa.

A helyszínen megvásárolható a szerző Az én Alföldem című könyve és fotói képeslapokon.

 

 

A helyszínen megvásárolható a szerző Az én Alföldem című könyve és fotói képeslapokon.

 

Szentes, 2012. 01. 10.
 

.