Hulladékos játszóház Szentesen

 

A Hulladékkör 2 a Hulladékból termék kiállítással egybekötött Hulladékos játszóházat az ország öt régiójába viszi el, a diákokat pedig három korcsoportban egy online tanulmányi versenyre is invitálja- nem akármilyen feltételekkel: a “Körözd le a hulladékot!” című verseny országos fődíja három darab osztálykirándulás egyenként 300.000 Ft értékben választható hazai kalandparkba vagy ökostrandra.

 

Á, ez már nem kell, inkább kidobom. A padtársamnak is ilyen van, én is szeretnék egyet! Kinyomtatom, úgy könnyebb elolvasni. Becsomagolom, úgy szebb lesz. Nem hoztam táskát, kérnék egy zacskót is.” - Ilyen, és ehhez hasonló gondolatok naponta százszor születnek a fejünkben, és – legalábbis környezettudatossági szempontból – általában feleslegesen, hiszen ezek mindegyikével hulladékot termelünk.

 

A rendezvények 2011. októberétől 2012. áprilisáig zajlanak a következő helyszíneken: Eger, Szolnok, Szentes, Pécs, Zalaegerszeg.

A projekt fővédnöke dr. Fülöp Sándor, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa.

 

Az első két régiós játszóház és vetélkedő nagy sikernek örvendett – erről tanúskodik a résztvevő diákok létszáma (kb. 600-700 fő helyszínenként), illetve a vetélkedő régiós elődöntőjébe bejutott csapatok színvonalas munkái.

A harmadik rendezvény házigazdája Szentes (Művelődési és Ifjúsági Ház). Időpont: 2012. január 9-13. További információk: www.hulladekkor.hu

 

Szentes, 2012. 01. 06.
 

 

.