Erőművész a Budapest - Bamakó Rally-n

 

 

 

Sajtótájékoztatóra várták a helyi média munkatársakat a Chicago Pub és Étterembe, ahol bemutatkozott a BM OKF Autósport TV csapata, akik nekivágnak a 2012. január 14-én induló Budapest - Bamakó Rally-nak.

Szentesi vonatkozása a csapatnak, hogy az egyik túrára vállalkozó személy Sinka Zsolt erőművész, aki több magyar és Guinness rekorddal büszkélkedhet. Csapattársa Deák István, aki hivatása szerint tűzoltó, de nagyon jól elboldogul egy terepjáróval is és ismeri a rally-nak csínját-bínját.

 

 

 

Január közepén kezdődik a világ legnagyobb amatőr rallyja, az amatőr autóversenyzők és profi kalandorok idei zarándoklata a fekete kontinensre. A futam Budapestről, a Hősök teréről rajtol és várhatóan január 29-én Bissau-Guinea fővárosában, Bissau-ban ér célba - tudtuk meg Sinka Zsolttól.

 

 

 

A futam történetében először nem a Mali Köztársaságban (MALIORSZÁGBAN!) ér véget a verseny, hanem egy szinte teljesen ismeretlen, eldugott kis nyugat-afrikai országban. Bissau-Guinea nagyjából ugyanolyan messze van, mint Bamako, de még az igazi romantikus, érintetlen, rejtőjenői fekete Afrika. Azok a résztvevők, akik nem akarnak Bissau-ig menni, Diema-nál kiszálhatnak és a hagyományok szerint Bamako-ban fejezhetik be a futamot.

 

 

 

Az indulás előtt még egy nagy feladat vár Zsoltra, mert három mentőautót visznek ki Afrikába, melyeket Budapesten bemutató jelleggel a fogával húz el Bamakóig. Upsz! Ez egy kis túlzás de jól hangzik! Fordítsuk komolyra a szót, tényleg foggal húzza el a három mentőautót Zsolt a Duna korzón de még egy terepjáró is hozzá lesz csatolva a konvojhoz.

 

 

 

A mottó immáron 7. éve változatlan: "BÁRKI, BÁRMIVEL, BÁRHOGYAN"! Csak egy dolog biztos: minden bizonytalan!

 

Szentes, 2012. 01. 08.
 

 

.