Állami kézbe került a szentesi tűzoltóság is

 

 

 

Önkormányzati helyett állami fenntartású és irányítású lett január elsejétől az ország valamennyi hivatásos tűzoltósága így a szentesi is – a katasztrófavédelmi kirendeltségek részeként működnek tovább.

 

 

 

Szatmári Imre, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője 2011. január 3-án látogatta végig a megye összes hivatásos tűzoltóságát, hogy átvegye a parancsnokságot. A szentesi ünnepélyes állománygyűlés után az ezredes a változásokról elmondta: a katasztrófavédelmi rendszeren belül a tűzoltóság és a polgári védelem integrációjára is sor kerül. A tűzoltóság változatlan állománnyal látja el feladatait várhatóan áprilisig.

 

 

 

Ekkor kapnak új szervezeti állománytáblázatot, és megvalósul a teljes integráció: nemcsak a tűzoltási-műszaki mentési feladatokat látják el, hanem a lakosságvédelem valamennyi területén is helytállnak majd. Például nagy mennyiségű csapadék esetén nemcsak szivattyúznak, hanem a lakosság elhelyezésében, a helyreállításban, az újraépítésben is részt vesznek. Közreműködnek a hatósági megelőzési tevékenységben, valamint az iparbiztonság területén végzett munkában. 

A tűzoltóknál ugyanaz az állomány, ugyanazokat a feladatokat, ugyanazokkal az eszközökkel látja el, egyes kollégákat pedig belső képzésekre irányítanak.

 

 

 

Szentes, 2012. 01. 03.
 

 

.