Új takarmánykeverő telep alapkőletétele

 

 

 

2011. szeptember 27-én a szentesi ipari park déli zónájában ünnepélyes keretek között helyezték el a Ma-Ka Kft. takarmánykeverő telepének alapkövét. A három hektáros területen a beruházással olyan keverőüzem épül fel, amely közvetlenül az évi 53 millió kilogramm élő állatot előállító Hungerit Zrt. igényeit szolgálja.

 

 

 

Eddig 6-7 külső cégtől vásároltunk takarmányt, a saját üzem az egyenletes és megbízható minőséget biztosítja majd számunkra – mondta Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, hogy fontos az árversenyben, hogy egy kilogramm baromfihúst mennyi takarmányból állítanak elő. Ez a szám jelenleg, 1,9-1,95 kg, míg a nyugati konkurenseknél ez a szám 1,7 kg.

 

 

 

Az üzem évi 130 ezer tonna árut állít majd elő, ebből 90 ezer tonna fedezi a szentesi cég szükségleteit. Szirbik Imre polgármester üdvözölte a beruházást, és elmondta: a város nagyra becsüli a zrt.-t, hiszen az helyben fejleszt és teremt újabb 30–35 új munkahelyet.

 

 

 

 

 

A gyár a tervek szerint egy év múlva már termel. A beruházás összköltsége 1,7 milliárd forint, amelyből 406 millió forint uniós támogatás

 

 

Szentes, 2011. 09. 29.

 

 

.