Szeptember végén indul a szűrőprogram

 

 

 

A képviselő-testület döntött arról, hogy szükség van egy városi egészség szűrőprogram kidolgozására és megvalósítására. Ennek eredményeként 2011. szeptemberében elindul A szentesi lakosság egészségi állapotának javítását célzó program, melyben többek között szemészeti, szájhigiéniás, nőgyógyászati és mellrákszűrésre kerül sor, illetve a prosztata és a potenciazavarok, a csontritkulás, a szív- és érrendszer, a bőrgyógyászat, a tüdőgyógyászat témakörben végeznek vizsgálatokat a szakemberek.

 

A programhoz Szentes Város Önkormányzata mellett, egészségügyi intézmények és szakembereik, illetve cégek kapcsolódtak.

 

A szűrőprogram megnyitója 2011. szeptember 23., 15.00 órakor lesz a Megyeháza KKK dísztermében. Az első felvilágosító előadás 2011. október 5-én a Dózsa-házban lesz, majd utána szombaton veszi kezdetét (2011. október 8-án) az első szűrés. A szűrés ingyenes, és az egészségmegőrzés a célja. Minden résztvevő kap egy gondozási könyvet, melybe belekerülnek a vizsgálati eredmények, majd a háziorvossal konzultálva a megfelelő lépéseket el lehet kezdeni az egészségmegőrzés útján.

 

   

További részleteket és fontos információkat, az esetleges nyereményekről a videókban hallhat!

A szűrőprogramhoz kapcsolódva Szentesen mód nyílik a 13 éves lányok számára a HPV vírus elleni védőoltás térítésmentes felvételére, illetve az idei tanévtől összesen 12 osztályban elindul az elsősegély ismeretek oktatása.

Fontos!!! A HPV-oltási igényről a szülőknek szeptember 26-ig lehet visszajelzést küldeni a szentesi önkormányzat számára.

Szentes, 2011. 09. 13.

 

 

.