Szalonnát sütöttek, szombaton lecsót főztek

 Lecsófesztivál 1. nap

 

 

 

Pénteken délután elkezdődött a 10. jubileumi lecsófesztivál. A hagyományoknak megfelelően a város utcáin lovaskocsival adták hírül a rendezvényt. A péntek estét közös szalonnasütéssel töltik a résztvevők, a színpadra pedig Tolvai Renátát és Király Viktort várták.

 

 

 

A lecsófesztivál első napján este 7 órakor (volt ahol korábban) lobbannak fel a lángok, amikor is össznépi szalonnasütést tartottak, úgy bemelegítésképpen. Erre az időpontra, addigra már sokan „behangoltak”, köztük számos zenekar is, akik a közönséget szórakoztatták.

 

   

 

A színpadon sorra jönnek a produkciók, a bemutatók, míg a másik oldalon táncra perdülnek a nyársak. Pörögtek, forogtak, csak úgy ontották magukból a zsírt, melyet hagymával gazdagon megrakott kenyerekkel fogtak fel.

 

 

Az első napon készült képek ITT tekinthető meg!

 

 

Rengeteg érdekes szalonnasütés volt már az évek alatt, annak ellenére, hogy sokan nem is gondolták, micsoda gasztronómiai különlegességeket lehetett kihozni egy egyszerű szalonnából.

 

 

 

Volt aki addig faragta a nyárson szalonnáját, míg csirke formájú lett. Volt aki viszont rablóhússá, vagy kolbásszá alakította kis késével, de a legtöbben a hagyományos technikát választották.

 

 

 

Zsír, zsír és megint csak zsír, ami csöpögött a Rákóczi F. utcán végig, és még a színpadról is nagyon „ZSÍR” zene szól - hallhattuk egy  tinitől, aki  a színpad előtti első sorban „csápolt”!

 

 

 

 

Szentes, 2011. 09. 04.

 

 

.