Programözön a Tér- és Borfesztiválon

 

 

 

Programözön vár a szentesiekre és a városba látogatókra jövő hét végén: a már hagyományos Térfesztivál mellett a Bor- és Pálinkaünnep, illetve látványos sportrendezvények szerepelnek a kínálatban, amit 2011. szeptember 7-én szerdán sajtótájékoztatón részleteztek a szervezők.

 

Szirbik Imre polgármester beharangozójában elmondta, a 2002-ben megújult Kossuth tér évről évre egyre színvonalasabb rendezvényeknek adhat otthont, és idén külön öröm, hogy a jubiláló Legrand Zrt. is betársult a programszervezésbe.

 

A társaság részéről Ludányiné Ternai Szilvia elárulta, a vállalat fennállásának 50. évfordulója alkalmából szeptember 16-ra és 17-re is mozgalmas műsorral készülnek. Pénteken délután a „Két kerékkel egészségesebb” elnevezésű kerékpáros felvonulásra várják az iskolásokat, és ahogy az elmúlt években is történt, a legtöbb diákot, szülőt és pedagógust mozgósító intézményeket külön jutalmazni fogják. Szombaton reggeltől délután 4-ig a sportcsarnokba várják az érdeklődőket, ahol teremlabdarúgó-tornát rendeznek. A legjobbak és a Legrand együttese gálamérkőzésen mérheti össze erejét a Ferencváros öregfiúk csapatával.

 

Ugyancsak pénteken kezdődik az V. Bor- és Pálinkaünnep, ahol tíz – egyebek mellett villányi, balatonfelvi-déki, tokaji és három bokrosi – pincészet és öt pálinkafőzde mutatkozik majd be. Aznap borlovagavatás, vasárnap délután szakmai vetélkedő, esténként pedig különböző – rockabilly és sramli – zenekarok szolgáltatják majd a talpalávalót. Bertók Róbert főszervezőtől megtudtuk, hogy egy 200 négyzetméteres sátor is a vendégek rendelkezésére áll majd, nehogy az időjárás keresztülhúzza a kóstolók számítását.

 

A szombati VIII. Térfesztivál a Fogi színház Pán Péter című mesejátékával kezdődik délután 3 órakor. Majd térzenével, utcaszínházzal és a Tücsök zenekar koncertjével várják az érdeklődőket. Ez után a Bohemian Betyars koncertezik, az est fénypontja pedig az ExperiDance Ezeregyév című táncjátéka lesz. Ezen felül mászófal, ugrálóvár, arcfestés és sétakocsikázás is szerepel a kínálatban, továbbá délután 1 és 5 óra között ismét fel lehet majd kapaszkodni a református nagytemplom tornyába.

 

A RENDEZVÉNY A NEMZETI BORMARKETING TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG

 

 

Szentes, 2011. 09. 08.

 

 

.