Megindultak a belvízbejárások Szentes kistérségben

 

A jogszabályi háttér alapján a vizek kártételei elleni védekezésre kötelezetteknek, így az önkormányzatoknak is kötelező az őszi időszakban a védműveken szemlét tartani. Ezen szemléken az Önkormányzatokon túl részt vesz a Szentesi Vízgazdálkodási Társulás, illetve a Vízügy Szentesi Szakaszmérnöksége és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szentes Polgári Védelmi Kirendeltsége is.

 

 

Aképen az ATIKÖVIZIG képviseletében Karasz Zoltán, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Nagy Sándor pv. őrnagy ellenőrzi a belvízelvezetőket.

 

A bejárások apropóján megemlékeznénk arról, hogy a tavalyi évi rendkívüli csapadékmennyiség következménye képen a belvíz miatt, Szentes és Csongrád kistérségi területeiről 19 főt kellett kitelepítenie a  Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szentes Polgári Védelmi Kirendeltségének koordinálásával.

 

A legidősebb lakhelyét elhagyni kényszerülő személy 83 éves a legfiatalabb 2 nap híján 3 éves volt. Múlt héten Nagymágocson, ezen a héten Szegváron, Derekegyházán, és Eperjesen volt az őszi belvízvédelmi felülvizsgálat.

Szentes, 2011. 09. 23.

 

 

.